Ga naar de inhoud

Nut en noodzaak

Wilt u zekerheid?
App of bel op tijd!

Bij de aankoop of het onderhoud van een appartement, woning of bedrijfspand speelt een bouwtechnisch inspecteur een cruciale rol. Er kunnen verschillende zaken naar boven komen bij het in kaart brengen van verborgen gebreken en of het voorkomen van hoge onverwachte kosten. Een grondige bouwinspectie biedt onmisbare inzichten over de huidige staat waarin het pand zich bevindt.

Bouwinspectie: Essentieel voor Elk Huis

Een bouwinspectie van uw huis is essentieel om de kwaliteit van de woning te waarborgen. Dit geldt voor zowel bestaande woningen als nieuwbouw.

Zeker in de huidige overspannen huizenmarkt, waar vaak boven de vraagprijs wordt geboden, is een kleine investering in een bouwkundige inspectie de moeite waard. Het geeft u een betrouwbaar beeld van de bouwtechnische staat en waarde van het pand dat u van plan bent te kopen.

Inspecties voor monumentale en historische gebouwen

Monumentale en historische panden vereisen extra zorg en aandacht. De inspectie van een monumentaal pand of historische woning is cruciaal om bouwkundige gebreken zoals funderingsschade en vochtproblemen te identificeren. Dit helpt bij het behouden van de waarde van een monument en voorkomt verdere achteruitgang. Daarnaast kan een onderhoudsadvies voor een monumentaal huis u helpen om direct noodzakelijk onderhoud te plannen en zo grote kosten in de toekomst te vermijden.

Funderingsonderzoek en vochtproblemen

Als huiseigenaar bent u verantwoordelijk voor de onderhoudsstaat van uw woning en hierbij hoort ook de fundering. Veranderingen in functie, bouwwerkzaamheden in de omgeving, aankoop van een pand in een risicogebied en zichtbare gebreken als gevolg van verzakkingen kunnen de aanleiding zijn om een nader funderingsonderzoek hiervoor uit te schrijven.

Vochtproblemen in de woning kunnen ernstige schade veroorzaken en slecht zijn voor uw gezondheid. Om deze redenen is een vochtmeting essentieel voor het behoud van de woningkwaliteit.

Verborgen gebreken en achterstallig onderhoud

Een van de grootste voordelen van een bouwtechnische inspectie is het in kaart brengen van verborgen gebreken. Gebreken zoals lekkage in een verdiepte trapkast of problemen in de kruipruimte worden vaak pas laat opgemerkt. Door een grondige inspectie kunnen deze problemen tijdig worden opgespoord en aangepakt. Het benoemen van verborgen gebreken en het vaststellen van de status van achterstallig onderhoud voorkomt onverwachte hoge kosten in de toekomst.

Energie en duurzaamheid

Een inspectie biedt ook inzicht in mogelijkheden voor verduurzaming. Door te investeren in energie-efficiënte maatregelen kunt u niet alleen energie besparen maar ook de waarde van uw woning verhogen. Het verduurzamen van uw woning kan deel uitmaken van een uitgebreider onderhoudsplan en dit levert tevens voordelen op de lange termijn.

Zekerheid en verzekerde dienstverlening

Bij het kopen van een woning is het belangrijk om precies te weten wat u koopt. Met een NTA-8060 keuring of een nulmeting volgens NIVRE krijgt u een duidelijk overzicht van de bouwtechnische staat van de woning. Dit geeft u nuttige informatie tijdens de aan- en verkoopfase en helpt u bij het regelen van de aankoop van woning of appartement. Bovendien zorgt een bouwtechnische keuring voor zekerheid wanneer ontbindende voorwaarden of de ontbinding van een koopovereenkomst aan de orde komen.

Voorkom onverwachte kosten met een bouwtechnisch inspecteur

Een bouwtechnisch inspecteur helpt u niet alleen om de huidige staat van de woning te beoordelen maar ook om de toekomstige onderhoudskosten in te schatten. Door een grondige inspectie van bijvoorbeeld de buitenzijde van het voeg- en schilderwerk, de kruipruimte en andere kritieke onderdelen van de woning, krijgt u inzage in de huidige staat van de woning en tevens een inschatting van evt. te maken kosten voor het aanpakken van gebreken van de woning.

Dit voorkomt dat u voor verrassingen komt te staan en zorgt ervoor dat u goed voorbereid bent op toekomstige onderhoudsbehoeften en dit kan een betere uitgangspositie zijn bij het vaststellen van de prijs bij aankoop van het pand.

Wilt u graag dat ik u help met een van bovenstaande zaken? Neem dan contact op via onderstaande knop.

[Contact opnemen]

of 

[Bel]

Signaleringen bij NeHoBo vloeren

Tussen 1956 en 1984 werden er holle vloeren, zoals de NeHoBo-vloer, gemaakt en geplaatst. Bij het plaatsen werd vaak water met chloride gebruikt om het sneller te laten drogen. Helaas zorgt dit ervoor dat de stalen staven in de vloeren gaan roesten als het vochtig is. Hierdoor kunnen de vloeren minder stevig en veilig worden. Daarom kan het nodig zijn om deze vloeren op den duur te vervangen, vooral als er verbouwd wordt.

NeHoBo vloer in bovenliggende vloer (geen schade)
Betonrot bij een NeHoBo vloer in vochtige kruipruimte